lunes, 19 de mayo de 2008

Joan March, els negocis de la guerra.

Joan March, els negocis de la guerra (2004) , dirigit per M. Dolors Genovès, és el primer documental que es fa sobre un personatge misteriós i secret conegut popularment com el "banquer de Franco".
L'accés a nous documents desclassificats dels arxius de Londres, Berlín, Washington i Madrid ha permès provar que Joan March Ordinas (Santa Margalida, Mallorca,1880-Madrid,1962) va arribar a ser un dels homes més rics i poderosos del món (The New Yorker va dir que era la setena fortuna del món) gràcies a les seves activitats legals i il·legals: contrabandista, traficant d'armes, espia, aventurer, empresari de premsa, industrial, especulador, terratinent, financer, diputat, mecenes.
Si sobre els carnegies, rockefellers i vanderbilts s'han escrit moltes biografies i s'han fet un bon nombre de documentals, aquest no és el cas del financer mallorquí. I, en canvi, era tan astut, intel·ligent, agosarat, emprenedor, multimilionari i poc escrupulós com ells.
March tenia un únic objectiu: guanyar diners. El "com" era absolutament indiferent, i les guerres del segle XX van ser una bona font d'ingressos.


1 comentario:

Anónimo dijo...

subido al megaupload

necesitais el Jdownloader un programa gestor de archivos y instalarlo

descargar el archivo de cualquiera de estos 3 links abrirlo con el programa y se pondra a descargar el DVD completo

http://www.megaupload.com/?d=8M79ONOM

http://netload.in/dateiDcTf3wNFLL/los negocis de la guerra.dlc.htm


http://rapidshare.com/files/366605068/los_negocis_de_la_guerra.dlc.html